CINNAMON – syrop cynamonowy 0,7ltr
Pachnąca przyprawa wzbudza fantazje o pałeczkach cynamonu prosto z piekarnika. Przywieziony na barce, pochodzący z zawsze zielonego drzewa rosnącego na Sri Lance, cynamon jest jedną z najstarszych znanych przypraw. Wśród starożytnych kultur miał on tak wielką wartość, że był podarunkiem, jakim obdarowywali się monarchowie i możni. W ciągu następnych wieków popularność cynamonu nie gasła. Charakterystyczny, bogaty, ciepły i słodki zapach cynamonu sprawia, że jest on jedną z najbardziej ewokatywnych przypraw i często używanym składnikiem w wielu kuchniach na całym świecie. Cynamon jest używany w ciastach, ciasteczkach oraz deserach. Dobrze komponuje się z smakiem jabłkowym.
Możesz również użyć syropu cynamonowego MONIN Cinnamon, aby nadać aromat swoim gorącym napojom.
BARWA:
Jasnobursztynowy
SMAK:
Zapach olejku cynamonowego, pikantny smak proszku cynamonowego z nutką pieprzu
ZASTOSOWANIA:
Herbaty, kawy, mleka smakowe, shake’i
COCONUT – syrop kokosowy 0,7ltr
Palmy kokosowe występują najczęściej w krajach tropikalnych. Odżywcze orzechy kokosowe i ich mleczko są szeroko stosowane w napojach oraz potrawach, ponieważ ich słodki, uniwersalny smak dobrze komponuje się z nutką słodką, gorzką i słoną. W sanskrycie jest on nazywany „kalpa vriksha”, co oznacza „drzewo, które zaspokaja wszystkie potrzeby życia”.
Niech orzech kokosowy firmy MONIN zapewni czysty smak kokosowy wszystkim Twoim napojom tropikalnym… (takim jak Piña-Colada, specjalne kawy oraz lemoniady).
BARWA:
Matowo biały
SMAK:
Bardzo intensywny, skoncentrowany i długotrwały smak palonych kokosów, nieco karmelowy posmak
ZASTOSOWANIA:
Idealny do gorących lub zimnych czekolad, mleka smakowego, milkshake’ow, deserów, drinków, ponczów owocowych i koktajli
COFFEE- syrop kawowy 0,7ltr
Kawa to powszechnie znany napój wytwarzany z nasion kawy zwanych ziarenkami kawy. Roślina dająca te nasiona została odkryta w Etiopii, ale jej uprawa rozprzestrzeniła się na inne kraje, dzięki czemu powstały różne gatunki kawy. Aby uzyskać najpopularniejszy napój świata, ziarenka kawy trzeba wysuszyć, wypalić, a następnie zaparzyć. Uważa się, że smak kawy przywraca apetyt oraz odświeża receptory węchowe. Oczywiście, jest ona także ceniona za swój smak oraz jako znakomity poranny środek „rozbudzający”, ze względu na zawartość kofeiny.
BARWA:
Ciemnobrązowa ze złotymi przebłyskami
SMAK:
Intensywny gorzki bukiet mielonej kawy. Smak parzonej kawy z pewną nutką typową dla kawy kolumbijskiej
ZASTOSOWANIA:
Koktajle, napoje deserowe, mokka, kawy z mlekiem skondesowanym, napoje mrożone
COTTON CANDY – syrop wata cukrowa 0,7ltr
Składniki: cukier, woda, naturalny aromat, kwas: E330, emulgatory: E414, E445, barwniki: E163. Zawartość netto: 0,7 L Najlepiej spożyć przed końcem: data i
CRANBERRY – syrop żurawinowy 0,7ltr
Wyjątkowe właściwości żurawiny jako pierwsi wykorzystywali Indianie północnoamerykańscy, którzy uważali je za dar mitycznych gigantów. Owoc nazywano żurawiną, ponieważ jego kwiaty przypominają szyje i głowy żurawi. Ponadto owoce należą do ulubionego pożywienia tych ptaków. Żurawina jest szeroko stosowana w przepisach kulinarnych ze względu na swój słodki i cierpki smak oraz piękny kolor.
Żurawina firmy MONIN oferuje doskonałą równowagę prawdziwej cierpkości oraz słodkości dojrzałych żurawin. Jest to najprostszy sposób dodania do napojów smaku prawdziwych żurawin.
BARWA:
Soczyście czerwona
SMAK:
Zapach dojrzałej żurawiny. Smak kwaskowaty, lekko cierpki i soczysty
ZASTOSOWANIA:
Napoje gazowane, lemoniady, smoothies, martini, herbaty
CREME BRULEE – syrop creme brulee 0,7ltr
Wyjątkowe właściwości żurawiny jako pierwsi wykorzystywali Indianie północnoamerykańscy, którzy uważali je za dar mitycznych gigantów. Owoc nazywano żurawiną, ponieważ jego kwiaty przypominają szyje i głowy żurawi. Ponadto owoce należą do ulubionego pożywienia tych ptaków. Żurawina jest szeroko stosowana w przepisach kulinarnych ze względu na swój słodki i cierpki smak oraz piękny kolor.
Żurawina firmy MONIN oferuje doskonałą równowagę prawdziwej cierpkości oraz słodkości dojrzałych żurawin. Jest to najprostszy sposób dodania do napojów smaku prawdziwych żurawin.
BARWA:
Soczyście czerwona
SMAK:
Zapach dojrzałej żurawiny. Smak kwaskowaty, lekko cierpki i soczysty
ZASTOSOWANIA:
Napoje gazowane, lemoniady, smoothies, martini, herbaty
CUCUMBER – syrop ogórkowy 0,7ltr
Czy wiesz co to znaczy „zachowywać stoicki spokój”? Aby być spokojnym, trzeba się zrelaksować!
Nie jest to jedyne wrażenie, które można odnieść po spróbowaniu smaku ogórkowego firmy MONIN. Smak ten nie tylko pasuje do światowego trendu naturalnego zdrowia, ale daje także odświeżenie oraz poczucie, że ma korzystny wpływ na organizm.
BARWA:
Żywa, zielona
SMAK:
Smak bardzo soczystego ogórka z delikatnym kwaskiem
ZASTOSOWANIA:
Herbaty mrożone, martini, napoje gazowane
CURACAO TRIPLE SEC – syrop pomarańczowy biały 0,7ltr
Triple Sec był pierwotnie francuskim likierem
o gorzkosłodkim aromacie skórek pomarańczy.
Oryginalnie jest produkowany z suszonych
na słońcu skórek pomarańczy z Haiti. Słowo
„sec” oznacza po francusku „suchy”
Likier Triple Sec Curacao firmy MONIN cechuje się łagodnym aromatem skórki pomarańczy i nie zawiera alkoholu, dzięki czemu jest bardzo wszechstronny.
Można go używać zarówno w barze jak i poza nim. Jego łagodny pomarańczowy aromat czyni go idealnym do zastosowań bezalkoholowych, takich jak lemoniady, napoje gazowane, a nawet można go łączyć z czekoladą, aby uzyskać mokkę o zapachu pomarańczy!
BARWA:
Przezroczysta z lekkim zmatowieniem
SMAK:
Zapach pomarańczowy z gorzkawym aromatem
oraz smakiem skórki pomarańczy
ZASTOSOWANIA:
Koktajle, kawy, mokka, mleka smakowe,
poncze owocowe, herbaty
ELDER FLOWER – syrop z kwiatów czarnego bzu 0,7ltr
Czarny bez, z kremowo-białymi, pachnącymi i dorbnymi kwiatami oraz jego soczystymi czarnymi owocami, jest często spotykanym krzewem w całej Polsce. W Anglii rozkwitający czarny bez jest symbolem nadchodzącego lata. W świecie smaków kwitnie nowy trend. Aromat syropu MONIN o smaku czarnego bzu urozmaici wiele posiłków, gorących i zimnych napojów oraz wiele koktajli, które zachwycą gości. Wystarczy kilka kropel w lampce szampana lub nawet szklance soku, by wszystkich zachwycić.
Esencja kwiatu czarnego bzu jest unikalna i elegancka. Jej aspekty mogą być wykorzystywane podczas przygotowywania odświeżających letnich napojów. Wystarczy połączyć syrop MONIN Kwiat Czarnego Bzu z sokiem żurawinowym, by móc odkryć nowe doznania.
BARWA:
Jasny złoty odcień
SMAK:
Mocny kwiecisty aromat z odrobiną miodu. Strong floral smell with honey notes; charakterystyczny i soczysty smak.
ZASTOSOWANIA:
Herbaty, cydry, koktajle
ESTRAGON – syrop estragonowy 0,7ltr
Od początku lat 90., dla większości rosjan “Tarhun” jest synonimem pysznego, jasnozielonego napoju orzeźwiającego z ziela estragonu. Wprowadzony został na rynek masowy w 1981 roku, kiedy Rosja była jeszcze częścią Związku Radzieckiego. Mówi się, że Tarhun i Baykal – najpopularniejsze lemoniady w Rosji – zostały opracowane na potrzeby Igrzysk Olimpijskich w Moskwie jako alternatywa dla Coca-coli i Pepsi. W tym czasie większość amerykańskich produktów było zakazanych w Rosji, jako że Ameryka zbojkotowała igrzyska. Niech Twój kwiat kreatywność z tym nowym kultowym smakiem się rozwinie.
BARWA:
Lekko zamglona jasno zielona.
SMAK:
Mocny i orzeźwiający smak cętkowanych liści estragonu, długotrwały posmak z lekką nutą anyżu.
ZASTOSOWANIA:
Koktajle alkoholowe i bezalkoholowe, kawy, herbaty
FALERNUM – syrop Tiki 0,7ltr
Syrop Falernum (Tiki) to subtelna i wyważona mieszanka przypraw, która perfekcyjne łączy kwaskowatość limonki z łagodnym migdałowym smakiem – niezastąpiony składnik każdego koktajlu tiki!
Falernum ma swoje początki na Barbados z receptą sięgającą połowy XIX wieku. MONIN opracowało pierwszy i wyjątkowo spójny w smaku syrop Falernum, który jest idealnym spoidłem w klasycznych koktajlach.
Spróbuj koktajlowego ożywienia tiki i zanurz się w Polinezyjskich smakach z syropem MONIN Falernum – prawdziwego smaku raju!
BARWA:
Mętna biała z lekkim żółtym przebłyskiem
AROMAT:
Zest z limonki oraz migdały z przyprawami
French Vanilla – syrop francuska wanilia 0,7ltr
Wanilia była tradycyjnie używana przez francuskich kucharzy w wielu deserach, w szczególności w pysznym kremie waniliowym, który później został nazwany “Francuską Wanillią”. Syrop MONIN Francuska Wanilia ma perfekcyjny kremowy smak, który idealnie komponuje się z gorzkim posmakiem gorącej lub zimnej kawy. Rozkoszuj się prawdziwym smakiem waniliowym w swojej kawie latte, macchiato, cappuccino, jak i również w herbacie.