CHERRY – syrop wiśniowy 0,7ltr
Od wieków wiśnie były doceniane za ich wspaniałe owoce oraz piękny wygląd drzewek i kwiatów.
Owoce wiśni były stosowane powszechnie od wieków i istnieje wiele odmian tego drzewa. Od czasów starożytnych wiśnie zajmowały specjalne miejsce na stołach od Środkowego Wschodu aż po Europę. Owoce wiśni są spożywane na surowo, jako przetwory oraz w wypiekach. Wytwarzane jest również wino wiśniowe, likiery i syropy.
Syrop wiśniowy MONIN jest dostępny przez cały rok umożliwiając dodanie głebokiego, letniego smaku wiśni do wszystkich Twoich napojów.
BARWA:
Głęboki ciemnoczerwony
SMAK:
Wyraźny zapach wiśni; aromat bardzo soczystych, dojrzałych wiśni, który sprawi, że poczujesz jakbyś pił sok z świeżych owoców
ZASTOSOWANIA:
Koktajle, napoje gazowane, shake’i, poncze owocowe, herbaty, kakao
CHERRY PLUM – syrop mirabelka 0,7ltr
Mirabelka jest popularnym owocem pochodzącym z Lorraine we Francji. Francuska nazwa “mirabelle” pochodzi z łacińskiego “mirabilis”, co oznacza “wspaniały”. Czysta esencja smaku mirabelki znajduje się w syropie MONIN Mirabelka, który pozwala wzbogacić napoje i desery o soczysty, owocowy smak. Wypróbuj go w szczególności w połączeniu z jasnym piwem!
BARWA:
Złoty
SMAK:
Aromat soczystych słodkich mirabelek z lekkim kwaśnym posmakiem.
ZASTOSOWANIA:
Piwa, koktajle, smoothies, herbaty
CHESTNUT – syrop kasztanowy 0,7ltr
Kasztanowiec został sprowadzony do Europy z Sardes w Turcji, dlatego też owoc kasztanowca był nazywany również orzechem sardyjskim.
Kasztan może być upieczony, ugotowany, przyrządzony na parze lub prażony w całości. Kasztany gotowane w całości są również serwowane jako przystawka do różnych dań. Kasztany zachowane w syropie są używane w wypiekach, deserach oraz słodyczach.
Spróbuj najwyższej jakości syropu kasztanowego MONIN Chestnut i ciesz się prawdziwym smakiem kasztanów w swoich napojach.
BARWA:
Mętny żółto-brązowy
SMAK:
Lekka nuta brandy. Subtelna równowaga pomiędzy prażonymi kasztanami a smakiem wanilli
ZASTOSOWANIA:
Kawy, shake’i mleczne, drinki deserowe, belgijskie białe piwa
CHOCOLATE – syrop czekoladowy 0,25 ltr
Początki popularności czekolady sięgają przynajmniej 4 tysiące lat w przeszłość. Antyczna populacja ameryki środkowej używała ziaren kakaowca (który był pokarmem bogów) do
CHOCOLATE – syrop czekoladowy 0,7ltr
Początki popularności czekolady sięgają przynajmniej 4 tysiące lat w przeszłość. Antyczna populacja ameryki środkowej używała ziaren kakaowca (który był pokarmem bogów) do wytwarzana gorącego, spienionego oraz gorzkiego napoju nazywanego czekoladą. Mikstura ta była święta i kojarzona z płodnością i mądrością.
Kiedy Krzysztof Kolumb sprowadził czekoladę do Europy, napój ten stał się sukcesem. W kolejnych wiekach odkryto, że kakao może być zmieszane z mlekiem i masłem kakaowym w celu stworzenia znanego nam od roku 1876, stałego stanu “czekolady”.
Syrop czekoladowy MONIN Chocolate jest używany jako główny aromat i jest również mieszany z innymi smakami MONIN. Stosuje się go w specjalnych napojach kawowych, deserach oraz w kuchni.
BARWA:
Przezroczysty brązowy ze złotymi akcentami
SMAK:
Zapach ziaren kakaowca, smak likieru kakaowego
ZASTOSOWANIA:
Kawy, drinki deserowe, shake’i mleczne, mleko smakowe, mokka
CHOCOLATE COOKIE- syrop ciasteczka czekoladowe 0,7ltr
Choć historia powstania tego smaku zrodziła się z przypadkowego umieszczenia okruchów czekolady, które się nie stopiły w cieście, to międzynarodowy sukces ciastek czekoladowych nie był przypadkowy. Przepyszne ciastka, które powstały w 1930 w Stanach Zjednoczonych, świetnie się sprzedawały w kawiarniach i cukierniach i aż do dziś można je spotkać niemal wszędzie.
Syrop o smaku ciastka czekoladowego MONIN Chocolate Cookie posiada doskonały smak wafla czekoladowego, który nada wyśmienitego smaku Twoim drinkom. Jest to smak doskonały do realizowania najbardziej wyszukanych drinków deserowych, który poszerzy Twoją ofertę drinków o świat pełen delikatesów.
BARWA:
Brązowy z karmelowymi akcentami
SMAK:
Smak maślanego ciasteczka czekoladowego
ZASTOSOWANIA:
Kawy smakowe, napoje deserowe
CINNAMON – syrop cynamonowy 0,7ltr
Pachnąca przyprawa wzbudza fantazje o pałeczkach cynamonu prosto z piekarnika. Przywieziony na barce, pochodzący z zawsze zielonego drzewa rosnącego na Sri Lance, cynamon jest jedną z najstarszych znanych przypraw. Wśród starożytnych kultur miał on tak wielką wartość, że był podarunkiem, jakim obdarowywali się monarchowie i możni. W ciągu następnych wieków popularność cynamonu nie gasła. Charakterystyczny, bogaty, ciepły i słodki zapach cynamonu sprawia, że jest on jedną z najbardziej ewokatywnych przypraw i często używanym składnikiem w wielu kuchniach na całym świecie. Cynamon jest używany w ciastach, ciasteczkach oraz deserach. Dobrze komponuje się z smakiem jabłkowym.
Możesz również użyć syropu cynamonowego MONIN Cinnamon, aby nadać aromat swoim gorącym napojom.
BARWA:
Jasnobursztynowy
SMAK:
Zapach olejku cynamonowego, pikantny smak proszku cynamonowego z nutką pieprzu
ZASTOSOWANIA:
Herbaty, kawy, mleka smakowe, shake’i
Cloudy Lemonade – syrop baza lemoniady 1l
MONIN Cloudy Lemonade to idealny syrop do stworzenia klasycznej lemoniady lub lemoniady smakowej – wystarczy wymieszać z wodą i wzbogacić smak wybranym syropem smakowym MONIN.
Sprawdź: słoje z lemoniadą w 3 prostych krokach
Sprawdź: receptury na słoje z lemoniadą
COCONUT – syrop kokosowy 0,25 ltr
Palmy kokosowe występują najczęściej w krajach tropikalnych. Odżywcze orzechy kokosowe i ich mleczko są szeroko stosowane w napojach oraz potrawach, ponieważ ich
COCONUT – syrop kokosowy 0,7ltr
Palmy kokosowe występują najczęściej w krajach tropikalnych. Odżywcze orzechy kokosowe i ich mleczko są szeroko stosowane w napojach oraz potrawach, ponieważ ich słodki, uniwersalny smak dobrze komponuje się z nutką słodką, gorzką i słoną. W sanskrycie jest on nazywany „kalpa vriksha”, co oznacza „drzewo, które zaspokaja wszystkie potrzeby życia”.
Niech orzech kokosowy firmy MONIN zapewni czysty smak kokosowy wszystkim Twoim napojom tropikalnym… (takim jak Piña-Colada, specjalne kawy oraz lemoniady).
BARWA:
Matowo biały
SMAK:
Bardzo intensywny, skoncentrowany i długotrwały smak palonych kokosów, nieco karmelowy posmak
ZASTOSOWANIA:
Idealny do gorących lub zimnych czekolad, mleka smakowego, milkshake’ow, deserów, drinków, ponczów owocowych i koktajli
COFFEE- syrop kawowy 0,7ltr
Kawa to powszechnie znany napój wytwarzany z nasion kawy zwanych ziarenkami kawy. Roślina dająca te nasiona została odkryta w Etiopii, ale jej uprawa rozprzestrzeniła się na inne kraje, dzięki czemu powstały różne gatunki kawy. Aby uzyskać najpopularniejszy napój świata, ziarenka kawy trzeba wysuszyć, wypalić, a następnie zaparzyć. Uważa się, że smak kawy przywraca apetyt oraz odświeża receptory węchowe. Oczywiście, jest ona także ceniona za swój smak oraz jako znakomity poranny środek „rozbudzający”, ze względu na zawartość kofeiny.
BARWA:
Ciemnobrązowa ze złotymi przebłyskami
SMAK:
Intensywny gorzki bukiet mielonej kawy. Smak parzonej kawy z pewną nutką typową dla kawy kolumbijskiej
ZASTOSOWANIA:
Koktajle, napoje deserowe, mokka, kawy z mlekiem skondesowanym, napoje mrożone
COTTON CANDY – syrop wata cukrowa 0,7ltr
Składniki: cukier, woda, naturalny aromat, kwas: E330, emulgatory: E414, E445, barwniki: E163. Zawartość netto: 0,7 L Najlepiej spożyć przed końcem: data i