AGAVE – syrop z agawy 0,7
Agawa i jej różne odmiany są powszechnie obecne w świecie miksologii, swoją popularność zawdzięczają zwłaszcza alkoholom z niej produkowanych: mezcal i tequila. Mezcal jest produkowany z vivipira, asperrima, weberi i odmiany pototarum et salmania. Tequila natomiast z tequiliny lub niebieskiej agawy, tak jak syrop z agawy. Syrop MONIN Agave ze swoimi ziołowymi nutami jest idealny do podkręcenia wielu zimnych i gorących aplikacji, które wymagają delikatnej słodyczy.
Zobacz broszurę z przepisami: AGAVE – syrop z agawy
MUSCOVADO – syrop cukrowy muscovado 0,7ltr
Nierafinowany cukier trzcinowy muscovado wyróżnia się nie tylko ciemniejszą barwą, ale również wyraźnym bukietem aromatów. Mauritius słynie z najbogatszej oferty odmian cukru muscovado na świecie. Niektóre cukry są bardzo miękkie i jasne, podczas gdy inne są ciemne i z wyraźnymi gorzkimi akcentami. MONIN, aby wzbogacić linię syropów cukrowych, oparł swój wybór na zrównoważonym smaku pełnym charakterystycznych gorzkich nut karmelu i piernika. Syrop MONIN Muscovado Sugar stworzony został z myślą o baristach i miksologach ze względu na intuicyjne połączenia z kawą, mlekiem i ciemniejszymi alkoholami.
Zobacz broszurę z przepisami: MUSCAVADO – syrop cukrowy muscovado PL
PURE CANE SUGAR – syrop trzcinowy 0,7ltr
Pochodząca z regionów tropikalnych, przede wszystkim
z Mauritiusa, trzcina cukrowa to roślina, która kocha ciepło
i wilgoć. Z niej wytwarzany jest powszechnie znany
cukier trzcinowy. Składnik ten ma wiele zastosowań
kulinarnych, piekarniczych, a nawet obecny jest w świecie
produkcji alkoholi. Stworzony z cukru trzcinowego i wody
MONIN Pure Cane Sugar to perfekcyjny dodatek, który
wzbogaci o naturalny aromat różne kreacje: poncze, dżiny,
herbaty, cold brew, czy nawet latte.
Zobacz broszurę z przepisami: PURE CANE SUGAR – syrop trzcinowy