Nowości

Wyświetlanie wszystkich wyników: 5

AGAVE – syrop z agawy 0,7

47,90 
908125

Agawa i jej różne odmiany są powszechnie obecne w świecie miksologii, swoją popularność zawdzięczają zwłaszcza alkoholom z niej produkowanych: mezcal i tequila. Mezcal jest produkowany z vivipira, asperrima, weberi i odmiany pototarum et salmania. Tequila natomiast z tequiliny lub niebieskiej agawy, tak jak syrop z agawy. Syrop MONIN Agave ze swoimi ziołowymi nutami jest idealny do podkręcenia wielu zimnych i gorących aplikacji, które wymagają delikatnej słodyczy.

 

Zobacz broszurę z przepisami: AGAVE – syrop z agawy

Na stanie

47,90 Dodaj do koszyka

MUSCOVADO – syrop cukrowy muscovado 0,7ltr

47,90 
908126

Nierafinowany cukier trzcinowy muscovado wyróżnia się nie tylko ciemniejszą barwą, ale również wyraźnym bukietem aromatów. Mauritius słynie z najbogatszej oferty odmian cukru muscovado na świecie. Niektóre cukry są bardzo miękkie i jasne, podczas gdy inne są ciemne i z wyraźnymi gorzkimi akcentami. MONIN, aby wzbogacić linię syropów cukrowych, oparł swój wybór na zrównoważonym smaku pełnym charakterystycznych gorzkich nut karmelu i piernika. Syrop MONIN Muscovado Sugar stworzony został z myślą o baristach i miksologach ze względu na intuicyjne połączenia z kawą, mlekiem i ciemniejszymi alkoholami.

 

Zobacz broszurę z przepisami: MUSCAVADO – syrop cukrowy muscovado PL

Na stanie

47,90 Dodaj do koszyka

PURE CANE SUGAR – syrop trzcinowy 0,7ltr

47,90 
908070

Pochodząca z regionów tropikalnych, przede wszystkim
z Mauritiusa, trzcina cukrowa to roślina, która kocha ciepło
i wilgoć. Z niej wytwarzany jest powszechnie znany
cukier trzcinowy. Składnik ten ma wiele zastosowań
kulinarnych, piekarniczych, a nawet obecny jest w świecie
produkcji alkoholi. Stworzony z cukru trzcinowego i wody
MONIN Pure Cane Sugar to perfekcyjny dodatek, który
wzbogaci o naturalny aromat różne kreacje: poncze, dżiny,
herbaty, cold brew, czy nawet latte.

 

Zobacz broszurę z przepisami: PURE CANE SUGAR – syrop trzcinowy

Na stanie

47,90 Dodaj do koszyka

PUREE RUBY GRAPEFRUIT – puree rubinowy grejpfrut 1ltr

73,90 
903023

Naturalna hybryda grejpfruta i pomarańczy, rubinowy grejpfrut jest w rzeczywistości częścią rodziny różowych pomelo. Odkryty w XVIII wieku w Puerto-Rico, ten owoc cytrusowy odniósł ogromny sukces w USA, następnie trafił do Europy i stał się kluczowym składnikiem w przemyśle kulinarnym, piekarniczym i napojowym. Puree MONIN Ruby Grapefruit to kompozycja soczystych, słodkich i lekko kwaśnych smaków, umożliwiające stworzenie wielu orzeźwiających napojów alkoholowych, jak i bezalkoholowych. Nadaj unikalny smak mrożonym herbatom, koktajlom Paloma lub nawet mojito.

Na stanie

73,90 Dodaj do koszyka

PUREE TANGERINE – puree mandarynka 1ltr

73,90 
903022

Pochodząca z Chin i Wietnamu mandarynka od dawna jest stosowana w medycynie chińskiej, a jej energetyzujące właściwości są znane na świecie. Pojawiająca się w Europie w XIX wieku esencja tych małych, nasączonych słońcem cytrusów odniosła ogromny sukces w największych francuskich perfumeriach. Stając się produktem, którego nie można przegapić na straganach, mandarynka charakteryzuje się słodkim i soczystym aromatem. Zaskocz swoich gości nie tylko nową mandarynkową lemoniadą, ale również nowymi koktajlami, smoothie, frappe i mrożonymi herbatami z cząsteczkami owocu!

Na stanie

73,90 Dodaj do koszyka