CARAMEL – sos karmelowy 0,5ltr
Karmel powstaje w wyniku poddania cukru wysokiej temperaturze. Ten proces nazywa się karmelizacją, w wyniku której cukier topi się i uzyskuje szklisty brązowy odcień.
Jego karmelowego smaku nie da się porównać z niczym, szczególnie w zestawieniu z bananem lub jabłkiem w latte, gdy uwalnia cały swój aksamitny smak. Szczególnie warto go łączyć z syropem MONIN Tarta Cytrynowa w kremowym shake’u.
BARWA:
Złota, jasno-brązowa.
SMAK:
Pyszny, intensywny smak karmelu toffi. Niesamowicie kremowy, gładki, o idealnie zbilansowanej konsystencji.
ZASTOSOWANIA:
Macchiato, latte, cappuccino, shake, lody, polewy
CARAMEL – sos karmelowy 1,89ltr
Karmel powstaje w wyniku poddania cukru wysokiej temperaturze. Ten proces nazywa się karmelizacją, w wyniku której cukier topi się i uzyskuje szklisty brązowy odcień.
Jego karmelowego smaku nie da się porównać z niczym, szczególnie w zestawieniu z bananem lub jabłkiem w latte, gdy uwalnia cały swój aksamitny smak. Szczególnie warto go łączyć z syropem MONIN Tarta Cytrynowa w kremowym shake’u.
BARWA:
Złota, jasno-brązowa.
SMAK:
Pyszny, intensywny smak karmelu toffi. Niesamowicie kremowy, gładki, o idealnie zbilansowanej konsystencji.
ZASTOSOWANIA:
Macchiato, latte, cappuccino, shake, lody, polewy
CHOCO HAZELNUT – sos orzechowy 0,5ltr
Orzech jest wysoko ceniony w cukierniach i chętnie używany w słodyczach. Czekolada i orzech to klasyczne połączenie, którego smak każdego ucieszy. Sos orzechowy MONIN jest w formie gotowej do użycia od razu. Wystarczy go dodać do kawy, użyć jako polewy, do dekoracji i też do koktajli. Intensywny czekoladowo-orzechowy smak jest idealny do stworzenia niebywałych kompozycji, na myśl których cieknie ślinka. Jej zastosowania są nieograniczone. Znajdź swoją inspirację i wypróbuj sosu w kulinariach lub drinkach. Nie zapomnij również, aby połączyć go z pysznymi owocowymi takimi jak maliny czy truskawki.
BARWA:
Brąz z złotym przebłyskiem.
SMAK:
Aromat masła kakaowego i orzecha. Zrównoważony i bogaty smak czekolady i orzecha.
ZASTOSOWANIA:
Mokka, latte, cappuccino, milkshake, granita, drinki deserowe, toppings
CHOCO HAZELNUT – sos orzechowy 1,89ltr
Orzech jest wysoko ceniony w cukierniach i chętnie używany w słodyczach. Czekolada i orzech to klasyczne połączenie, którego smak każdego ucieszy. Sos orzechowy MONIN jest w formie gotowej do użycia od razu. Wystarczy go dodać do kawy, użyć jako polewy, do dekoracji i też do koktajli. Intensywny czekoladowo-orzechowy smak jest idealny do stworzenia niebywałych kompozycji, na myśl których cieknie ślinka. Jej zastosowania są nieograniczone. Znajdź swoją inspirację i wypróbuj sosu w kulinariach lub drinkach. Nie zapomnij również, aby połączyć go z pysznymi owocowymi takimi jak maliny czy truskawki.
BARWA:
Brąz z złotym przebłyskiem.
SMAK:
Aromat masła kakaowego i orzecha. Zrównoważony i bogaty smak czekolady i orzecha.
ZASTOSOWANIA:
Mokka, latte, cappuccino, milkshake, granita, drinki deserowe, toppings
DARK CHOCOLATE – sos czarna czekolada 0,5ltr
Początki czekolady sięgają przynajmniej 4000 lat wstecz. Starożytne cywilizacje Ameryki Środkowej ceniły ziarna kakaowca i wykorzystywały je do przyrządzania gorącego, pieniącego się i gorzkiego napoju nazywanego czekoladą. Po tym jak Krzysztof Kolumb sprowadził czekoladę do Europy, miała ona stać się jednym z najlepiej sprzedających się towarów
BARWA:
Ciemnobrązowy kolor
SMAK:
Autentyczny i bardzo silny smak czystej czekolady. Niesamowicie kremowy, gładki, o idealnie zbilansowanej konsystencji
ZASTOSOWANIA:
Ze względu na swoją jedwabistą konsystencję sos MONIN Dark Chocolate pozwala tworzyć unikalne kawy mokka na gorąco i na zimno. Można go również wykorzystać do skropienia szklanek lub tworzenia kuszących polew. Szczególnie lubiany przy połaczeniu z syropem MONIN Mojito Mint, by stworzyć miętową mokkę. Mokki, latte, cappuccino, shake’i, lody i polewy
DARK CHOCOLATE – sos czarna czekolada 1,89ltr
Początki czekolady sięgają przynajmniej 4000 lat wstecz. Starożytne cywilizacje Ameryki Środkowej ceniły ziarna kakaowca i wykorzystywały je do przyrządzania gorącego, pieniącego się i gorzkiego napoju nazywanego czekoladą. Po tym jak Krzysztof Kolumb sprowadził czekoladę do Europy, miała ona stać się jednym z najlepiej sprzedających się towarów
BARWA:
Ciemnobrązowy kolor
SMAK:
Autentyczny i bardzo silny smak czystej czekolady. Niesamowicie kremowy, gładki, o idealnie zbilansowanej konsystencji
ZASTOSOWANIA:
Ze względu na swoją jedwabistą konsystencję sos MONIN Dark Chocolate pozwala tworzyć unikalne kawy mokka na gorąco i na zimno. Można go również wykorzystać do skropienia szklanek lub tworzenia kuszących polew. Szczególnie lubiany przy połaczeniu z syropem MONIN Mojito Mint, by stworzyć miętową mokkę. Mokki, latte, cappuccino, shake’i, lody i polewy
SALTED CARAMEL – sos słony karmel 0,5ltr
Dodana odrobina słodkiej soli, do sosu Słony Karmel sprawiła, że ciężko się oprzeć tej wyrafinowanej kompozycji, która wspaniale się sprawdza jako dodatek do deserów, orzeźwiających napojów i kaw. Zaskocz swoich klientów tym kuszącym sosem o słonawo-słodkim smaku.
KOLOR:
Jasny brąz z bursztynowymi refleksami
ZAPACH:
Maślany, karmel
SMAK:
Kremowy solony karmel
POSMAK:
Palony karmel
POŁĄCZENIA SMAKOWE:
Kawa, czekolada, jabłko, gruszka, banan, popcorn
APLIKACJE:
Toppingi, desery, dekoracja, gorąca czekoloda
SALTED CARAMEL – sos słony karmel 1,89ltr
Dodana odrobina słodkiej soli, do sosu Słony Karmel sprawiła, że ciężko się oprzeć tej wyrafinowanej kompozycji, która wspaniale się sprawdza jako dodatek do deserów, orzeźwiających napojów i kaw. Zaskocz swoich klientów tym kuszącym sosem o słonawo-słodkim smaku.
KOLOR:
Jasny brąz z bursztynowymi refleksami
ZAPACH:
Maślany, karmel
SMAK:
Kremowy solony karmel
POSMAK:
Palony karmel
POŁĄCZENIA SMAKOWE:
Kawa, czekolada, jabłko, gruszka, banan, popcorn
APLIKACJE:
Toppingi, desery, dekoracja, gorąca czekoloda
WHITE CHOCOLATE – sos biała czekolada 0,5ltr
W przeciwieństwie do „czekolady” (np. mlecznej lub ciemnej), bogaty, maślany aromat białej czekolady nie ma nic wspólnego z samymi ziarnami kakaowca, ale z masłem kakaowym. Słodki, subtelny aromat białej czekolady idealnie współgra z innymi aromatami i je potęguje
BARWA:
Kremowy
SMAK:
Autentyczny, intensywny i aksamitny smak kakao. Niesamowicie kremowy, gładki, o idealnie zbilansowanej konsystencji
ZASTOSOWANIA:
Niesamowity kremowy smak białej czekolady. Spróbuj połączyć sos z syropem MONIN Matcha Green Tea oraz mlekiem, a będziesz zaskoczony, jak wspaniały smak uzyskasz. Dodaj odrobinę MONIN White Chocolate do mrożonych napojów, aby na dłużej zachować jednolitą konsystencję. Mokki, latte, cappuccino, shake’i, lody i polewy
WHITE CHOCOLATE – sos biała czekolada 1,89ltr
W przeciwieństwie do „czekolady” (np. mlecznej lub ciemnej), bogaty, maślany aromat białej czekolady nie ma nic wspólnego z samymi ziarnami kakaowca, ale z masłem kakaowym. Słodki, subtelny aromat białej czekolady idealnie współgra z innymi aromatami i je potęguje
BARWA:
Kremowy
SMAK:
Autentyczny, intensywny i aksamitny smak kakao. Niesamowicie kremowy, gładki, o idealnie zbilansowanej konsystencji
ZASTOSOWANIA:
Niesamowity kremowy smak białej czekolady. Spróbuj połączyć sos z syropem MONIN Matcha Green Tea oraz mlekiem, a będziesz zaskoczony, jak wspaniały smak uzyskasz. Dodaj odrobinę MONIN White Chocolate do mrożonych napojów, aby na dłużej zachować jednolitą konsystencję. Mokki, latte, cappuccino, shake’i, lody i polewy