LEMONIADY NA GORĄCO
Lemoniada zyskuje na popularności także w sezonie jesienno-zimowym. Jej odmiana na gorąco stanowi ciekawą alternatywę do innych rozgrzewających napojów takich jak kawa lub herbata. Podgrzej lemoniadę i wzbogać smak korzennymi aromatami!
WINTER SPICE LEMONADE
• 15 ml syropu MONIN Winter Spice
• 15ml syropu MONIN Cloudy Lemonade Base
• 30 ml soku porzeczkowego
• 200 ml gorącej wody
• 1/5 części jabłka (pokrojona w kostkę)
• Gałązka rozmarynu
• Suszone owoce np. żurawina, morela, śliwka
Do szklanki z uchem wlej wszystkie płynne produkty. Następnie wsyp resztę składników, zamieszaj i podaj.
SUGESTIA: uzyskaj lemoniadę alkoholową stawiając do wyboru kieliszek wybranego likieru, np. wiśniówki.
SPICED PEAR LEMONADE
• 15 ml syropu MONIN Winter Spice
• 15 ml puree MONIN Williams Pear
• 10 ml koncentratu MONIN Rantcho Lemon
• 200 ml gorącej wody
• 1/5 gruszki (pokrojona w kostkę)
• Laska cynamonu
• Gałązka rozmarynu
Do szklanki z uchem wlej wszystkie płynne produkty. Następnie dodaj resztę składników. Do dekoracji użyj pokrojonej w kostkę gruszki, wrzuć do środka laskę cynamonu, oraz gałązkę rozmarynu.
SUGESTIA: uzyskaj lemoniadę alkoholową stawiając do wyboru kieliszek wybranej wódki, np. żubrówki.
WIĘCEJ PRZEPISÓW
FILMY Z RECEPTURAMI
REKOMENDOWANE SMAKI DO LEMONIAD