PUREE RHUBARB – puree rabarbar 1ltr
Grube łodygi rabarbaru o czerwono-różowej kolorystyce, intensywnym zapachu maja wiele do zaoferowania. Rabarbar jest czasami określany jako “pikantna roślina” poprzez wyraźny ostry smak jaki posiada. Puree MONIN Rabarbar dodaje pikantnej, słodkiej świeżości napojom. Łatwo łączy się z innymi smakami np. truskawki czy imbiru, jest świetnym dodatkiem do win, mocktaili lub milkshakes dodając im nostalgicznej nuty smaków angielskiej wsi.
KOLOR:
głęboka czerwień
ZAPACH:
rabarbaru
SMAK:
słodki rabarbar
POSMAK:
Słodko-kwaśny
POŁACZENIA SMAKOWE:
czerwone owoce, orzech, imbir, wanilia
APLIKACJE:
lemoniady, iced tea, cocktails, mocktails
PUREE RUBY GRAPEFRUIT – puree rubinowy grejpfrut 1ltr
Naturalna hybryda grejpfruta i pomarańczy, rubinowy grejpfrut jest w rzeczywistości częścią rodziny różowych pomelo. Odkryty w XVIII wieku w Puerto-Rico, ten owoc cytrusowy odniósł ogromny sukces w USA, następnie trafił do Europy i stał się kluczowym składnikiem w przemyśle kulinarnym, piekarniczym i napojowym. Puree MONIN Ruby Grapefruit to kompozycja soczystych, słodkich i lekko kwaśnych smaków, umożliwiające stworzenie wielu orzeźwiających napojów alkoholowych, jak i bezalkoholowych. Nadaj unikalny smak mrożonym herbatom, koktajlom Paloma lub nawet mojito.
PUREE SEA BUCKTHORN – puree premium z rokitnika 1ltr
Jagody Rokitnika z których powstaje Puree MONIN Sea Buckthorn pochodzą z górzystych regionów Europy Wschodniej i Azji. Ich bogate właściwości odżywcze i lecznicze przyczyniają się do ich rosnącej popularności. Puree MONIN posiada charakterystyczna cierpkość tych złocisto-pomarańczowych jagód oraz zapach przypominający suszone morele. Ten lekko słodkawo- kwaśny nektar wspaniale orzeźwia smak koktajli oraz napojów bezalkoholowych.
KOLOR:
ciemny pomarańczowy
ZAPACH:
rokitnik zwyczajny, oraz kwaśne suche morele
SMAK:
kwaśny soczysty owoc rokitnika
POSMAK:
pestki owocu rokitnika
POŁACZENIA SMAKOWE:
cytrusy, przyprawy, herbata, jogurt
APLIKACJE:
lemoniady, herbaty, koktajle, koktajle bezalkoholowe
PUREE STRAWBERRY – puree truskawkowe 0,5ltr
Truskawka to pierwszy owoc wiosny. Wszyscy wyczekują końca zimy i tego słodkiego, pysznego smaku. Kochane na całym świecie, wyśmienite truskawki są spożywane w formie surowej lub jako soki, desery, dżemy, wina i syropy.
Truskawki firmy MONIN są zbierane jako dojrzałe owoce w basenie Morza Śródziemnego. Zapewnią drinkom doskonały smak oraz konsystencję o dowolnej porze roku
BARWA:
Głęboko rubinowa z pewnymi przebłyskami miedzianymi
SMAK:
Intensywny bukiet śródziemnomorskich dojrzałych truskawek. Odświeżający i soczysty smak truskawek z pewną nutką kwaskowatą. Naturalny smak wzmocniony nasionami truskawek
ZASTOSOWANIA:
Koktajle, smoothies, drinki bezalkoholowe, herbaty lodowe, napoje gazowane, kulinaria
PUREE STRAWBERRY – puree truskawkowe 1ltr
Truskawka to pierwszy owoc wiosny. Wszyscy wyczekują końca zimy i tego słodkiego, pysznego smaku. Kochane na całym świecie, wyśmienite truskawki są spożywane w formie surowej lub jako soki, desery, dżemy, wina i syropy.
Truskawki firmy MONIN są zbierane jako dojrzałe owoce w basenie Morza Śródziemnego. Zapewnią drinkom doskonały smak oraz konsystencję o dowolnej porze roku
BARWA:
Głęboko rubinowa z pewnymi przebłyskami miedzianymi
SMAK:
Intensywny bukiet śródziemnomorskich dojrzałych truskawek. Odświeżający i soczysty smak truskawek z pewną nutką kwaskowatą. Naturalny smak wzmocniony nasionami truskawek
ZASTOSOWANIA:
Koktajle, smoothies, drinki bezalkoholowe, herbaty lodowe, napoje gazowane, kulinaria
PUREE TANGERINE – puree mandarynka 1ltr
Pochodząca z Chin i Wietnamu mandarynka od dawna jest stosowana w medycynie chińskiej, a jej energetyzujące właściwości są znane na świecie. Pojawiająca się w Europie w XIX wieku esencja tych małych, nasączonych słońcem cytrusów odniosła ogromny sukces w największych francuskich perfumeriach. Stając się produktem, którego nie można przegapić na straganach, mandarynka charakteryzuje się słodkim i soczystym aromatem. Zaskocz swoich gości nie tylko nową mandarynkową lemoniadą, ale również nowymi koktajlami, smoothie, frappe i mrożonymi herbatami z cząsteczkami owocu!
PUREE WILLIAMS PEAR – puree gruszkowe 1ltr
Williams Pear, czyli grusza “Bonkreta Williamsa” jest obecnie najpopularniejszą odmianą gruszki na świecie. Charakteryzuje się soczystym i delikatnym miąższem. Puree MONIN Gruszkowe tworzone jest z starannie wyselekcjonowanych dojrzałych owoców, aby uchwycić to, co najcenniejsze w smaku i teksturze. Bogaty aromat słodkiej gruszki i jej lekko ziarnista konsystencja to idealne akcenty, które wzbogacą lemoniadę, frappe, orzeźwiające i blendowane koktajle jak smoothie lub różnego rodzaju desery.
PUREE YUZU – puree premium cytrusowe 1ltr
Puree Premium Cytrusowe to oryginalna kombinacja smaków: grejpfruta, cytryny i kwaśnej mandarynki. Puree Yuzu jest bardzo popularnym składnikiem w karcie dań Kuchni Wschodu, używanym przez kucharzy Koreii i Japonii. Cierpkie, wyraziste puree o zapachu cytrusów dodaje unikalnego, niepowtarzalnego smaku orzeźwiającym koktajlom oraz rozgrzewającym napojom.
KOLOR:
Złoto-żółty z pomarańczowymi smugami
ZAPACH:
Cytrusowy z kwiatowym aromatem
KONSYSTENCJA:
Gęsta
SMAK:
Cytrusowy
POŁACZENIA SMAKOWE:
cytrusy, imbir, miód, śliwki
APLIKUJ do:
herbaty na zimno, smoothies, koktajli, desery