GINGER CONCENTRATE – koncentrat imbirowy 0,7l
Odkryj potęgę imbiru z naszym Koncentratem Imbirowym MONIN! Z ostatnich lat wynika, że imbir to absolutny must-have w świecie napojów, a nasz koncentrat daje Ci najlepsze z tego, co imbir ma do zaoferowania: intensywny smak, wyraziste nuty ziołowe i delikatna kwasowość. Pozwól swemu geniuszowi rozkwitnąć, kreując pyszne mocktaile, koktajle, lemoniady i orzeźwiające napary ziołowe. SKŁADNIKI NATURALNE, BEZ BARWNKÓW, WEGAŃSKI, BEZ GMO, BEZ ALERGENÓW.
PARAGON Labdanum 0,485ltr
PROFIL: BURSZTYN | ŻYWICA | SKÓRA Labdanum, pozyskiwane z krzewu Cistus Ladaniferus w południowej Hiszpanii, to drogocenna żywica, której powstawaniu sprzyja upał i susza. Ceniona przez perfumiarzy za swój urzekający zapach, a przez uzdrowicieli za właściwości lecznicze, była symbolem duchowej płodności egipskich bogów. Była używana jako niewidzialny amulet, a także uważana za wzmacniającą zdolność telepatii i jasnowidzenia, zgodnie z tradycją odziedziczoną po starożytnych Egipcjanach i plemionach żydowskich, według których pozwalała łączyć się z duchowym „ja” i lepiej stawiać czoła życiowym wyzwaniom.
POCHODZENIE: Hiszpania
PARAGON Palo Santo 0,485ltr
PROFIL: DRZEWO | DYM | BALSAM Święte drzewo Palo Santo rośnie w Gran Chaco w Ameryce Południowej. Czczone przez Majów, Inków i innych rdzennych mieszkańców Ameryki Łacińskiej, pełni rolę talizmanu dla uzdrowicieli i szamanów, odstraszając złe duchy podczas rytuałów odymiania, przynosząc spokój i ukojenie, podnosząc na duchu i łagodząc negatywne energie.
POCHODZENIE: Gran Chaco
PARAGON Rue Berry 0,485ltr
PROFIL: MARAKUJA | JAŚMIN | SIANO Ruta, a właściwie Ruta chalepensis, uprawiana jest w Afryce tropikalnej, dokładniej w Etiopii, gdzie wykorzystywana jest jako zioło lub roślina lecznicza. Liście mają silnie aromatyczny i słodki zapach, podczas gdy jagody ruty charakteryzuje mocniejszy i ostrzejszy smak. Kuti, napar z liści kawy, jest tradycyjnie aromatyzowany świeżymi liśćmi Ruta chalepensis, a niektóre lokalne sery są wytwarzane przy użyciu tych liści, aby dodać mleku smaku i aromatu. Jagody ruty są wykorzystywane w słynnej etiopskiej mieszance przypraw o nazwie berbere.
POCHODZENIE: Etiopia
PARAGON Timur Berry 0,485ltr
PROFIL: GREJPFRUT | ZIOŁA | DRZEWO Ten nepalski pieprz, tzw. timur, pozyskiwany jest z niewielkich drzew z gatunku Zanthoxylum armatum, dziko rosnących w paśmie górskim Mahabharat. Ze względu na świeże i cytrusowe nuty, niektórzy nazywają go pieprzem grejpfrutowym. Ta mała jagoda to nieodłączny składnik wszystkich potraw z nizin Teraï w południowym Nepalu.
POCHODZENIE: Nepal
PARAGON Vetiver 0,485ltr
PROFIL: ZIEMIA | SOSNA | PRZYPRAWY KORZENNE Wetiweria, znana również jako khamaré, to roślina pochodząca z Afryki Południowej i Azji Południowo-Wschodniej, której korzenie sięgają do głębokości nawet 3 metrów. Od wieków uosabia stabilność i siłę, rozbudzając korzenie naszej duszy. Jej ziemistość i bulwiastość, wzmocniona nutami sosny, czyni ją niezbędnym składnikiem w miksologii i perfumiarstwie.
POCHODZENIE: Jawa
PARAGON White Penja Pepper 0,485ltr
PROFIL: SKRZYP | MENTOL | KAMFORA Biały pieprz zbierany jest w miejscowości Penja w kameruńskiej prowincji Moungo, gdy owoce dojrzeją, a następnie suszy się je na słońcu. Wszystkie etapy produkcji (zbiór, roszenie, mycie, suszenie, sortowanie) są w całości wykonywane ręcznie. Pieprz z Penja zyskał światową renomę gastronomiczną, a w 2014 r. stał się pierwszym produktem z Afryki, któremu przyznano Chronione Oznaczenie Geograficzne (ChOG). Wulkaniczne gleby w Penja nadają białemu pieprzowi świeży aromat mentolu i kamfory.
POCHODZENIE: Kamerun
PUREE BLUEBERRY – puree jagodowe 0,5ltr
MONIN Puree Jagodowe – doskonały produkt do koktajli, drinków, deserów i jako polewa do lodów. To puree jagodowe w pełni oddaje smak świeżo zebranych jagód, które oryginalnie pochodzą z Ameryki Północnej i są znane z wysokiej zawartości przeciwutleniaczy. Łagodna słodycz z nutą cierpkości sprawia, że jagody doskonale komponują się w różnorodnych przepisach, takich jak jagodzianki, drinki na imprezy, proste drinki, koktajle czy lemoniady.
Dzięki gęstej konsystencji i głębokiemu fioletowemu kolorowi, puree jest idealnym dodatkiem do lodów, napojów deserowych oraz smoothies. Bogaty, wytrawny smak świetnie łączy się z herbatami, cytrusami, czekoladą, miętą i lawendą, tworząc aromatyczne i orzeźwiające połączenia.
KOLOR:
Głęboki fiolet
ZAPACH:
Świeżo zebranych jagód
KONSYSTENCJA:
Gęsta
SMAK:
Wytrawny, lekko cierpki, jagodowy
POŁĄCZENIA SMAKOWE:
herbaty, cytrusy, czekolada, mięta, lawenda
APLIKUJ DO:
lemoniad, drinków, wody, milkshakes, deserów
KOLOR:
Głęboki fiolet
ZAPACH:
Świeżo zebranych jagód
KONSYSTENCJA:
Gęsta
SMAK:
Wytrawny, lekko cierpki, jagodowy
POŁĄCZENIA SMAKOWE:
herbaty, cytrusy, czekolada, mięta, lawenda
APLIKUJ DO:
lemoniad, wody, milkshakes, deserów
Prosty drink na imprezy: do szklanki dodaj lód 3/4, 20 ml puree, 20 ml soku z cytryny, 40 ml ulubionego alkoholu i dopełnij całość wodą gazowaną.
Lemoniada jagodowa na gorąco: do szklanki dodaj 20 ml puree, 20 ml soku z cytryny i zalej gorącą wodą. Dekoruj laską cynamonu, imbirem, pomarańczą i goździkami.
Lemoniada jagodowa: do szklanki dodaj lód 3/4, 20 ml puree, 20 ml soku z cytryny i dopełnij całość wodą niegazowaną lub gazowaną. Dekoruj plastrem cytryny,
WILD STRAWBERRY – syrop poziomkowy 0,25 ltr
Pełne słodyczy i skąpane letnim słońcem, małe soczyste poziomki zachwycają owocowym uderzeniem i smakiem różniącym się od klasycznej truskawki. Powszechnie jedzone na