do koktajli

Wyświetlanie wszystkich wyników: 10

GINGER CONCENTRATE – koncentrat imbirowy 0,7l

58,90 
901014

Odkryj potęgę imbiru z naszym Koncentratem Imbirowym MONIN! Z ostatnich lat wynika, że imbir to absolutny must-have w świecie napojów, a nasz koncentrat daje Ci najlepsze z tego, co imbir ma do zaoferowania: intensywny smak, wyraziste nuty ziołowe i delikatna kwasowość. Pozwól swemu geniuszowi rozkwitnąć, kreując pyszne mocktaile, koktajle, lemoniady i orzeźwiające napary ziołowe. SKŁADNIKI NATURALNE, BEZ BARWNKÓW, WEGAŃSKI, BEZ GMO, BEZ ALERGENÓW.

Koncentrat Imbirowy MONIN – idealny produkt do koktajli, herbat i naparów, który w pełni oddaje intensywny, smak imbiru. Imbir to absolutny hit ostatnich lat w świecie napojów, a nasz koncentrat to esencja tego, co najlepsze: wyraziste nuty ziołowe, delikatna kwasowość i głęboki, korzenny aromat.

Dzięki naturalnym składnikom, bez barwników, GMO, alergenów i w pełni wegański, koncentrat imbirowy MONIN jest doskonałą bazą do tworzenia wyjątkowych napojów. Świetnie sprawdzi się w mocktailach, koktajlach, lemoniadach oraz orzeźwiających naparach ziołowych, wprowadzając do każdej kompozycji charakterystyczny, rozgrzewający smak.

Lemoniada Imbirowa

• 10 ml koncentratu MONIN Imbir
• 30 ml syropu MONIN Baza Lemoniady
• Woda (gazowana lub niegazowana)

Do szklanki dodaj 3/4 lodu i pozostałe składniki. Dekoruj plastrem pomarańczy.

Mule

  • 15 ml koncentratu MONIN Imbir
  • 15 ml puree MONIN Yuzu lub Limonka
  • 40 ml wódki
  • dopełnij wodą gazowaną

Do szklanki dodaj 3/4 lodu i pozostałe składniki. Dekoruj plastrem pomarańczy.

Mule

  • 10 ml koncentratu MONIN Imbir
  • 20 ml syropu MONIN Winter Spice
  • napar z herbaty

Do szklanki dodaj produkty MONIN i zalej naparem z herbaty. Dekoruj plastrem pomarańczy, goździkami i żurawiną.

Na stanie

58,90 Dodaj do koszyka

PARAGON Labdanum 0,485ltr

119,00 
951006

PROFIL: BURSZTYN | ŻYWICA | SKÓRA Labdanum, pozyskiwane z krzewu Cistus Ladaniferus w południowej Hiszpanii, to drogocenna żywica, której powstawaniu sprzyja upał i susza. Ceniona przez perfumiarzy za swój urzekający zapach, a przez uzdrowicieli za właściwości lecznicze, była symbolem duchowej płodności egipskich bogów. Była używana jako niewidzialny amulet, a także uważana za wzmacniającą zdolność telepatii i jasnowidzenia, zgodnie z tradycją odziedziczoną po starożytnych Egipcjanach i plemionach żydowskich, według których pozwalała łączyć się z duchowym „ja” i lepiej stawiać czoła życiowym wyzwaniom.

POCHODZENIE: Hiszpania

Na stanie

119,00 Dodaj do koszyka

PARAGON Palo Santo 0,485ltr

119,00 
951005

PROFIL: DRZEWO | DYM | BALSAM Święte drzewo Palo Santo rośnie w Gran Chaco w Ameryce Południowej. Czczone przez Majów, Inków i innych rdzennych mieszkańców Ameryki Łacińskiej, pełni rolę talizmanu dla uzdrowicieli i szamanów, odstraszając złe duchy podczas rytuałów odymiania, przynosząc spokój i ukojenie, podnosząc na duchu i łagodząc negatywne energie.

POCHODZENIE: Gran Chaco

Na stanie

119,00 Dodaj do koszyka

PARAGON Rue Berry 0,485ltr

119,00 
951001

PROFIL: MARAKUJA | JAŚMIN | SIANO Ruta, a właściwie Ruta chalepensis, uprawiana jest w Afryce tropikalnej, dokładniej w Etiopii, gdzie wykorzystywana jest jako zioło lub roślina lecznicza. Liście mają silnie aromatyczny i słodki zapach, podczas gdy jagody ruty charakteryzuje mocniejszy i ostrzejszy smak. Kuti, napar z liści kawy, jest tradycyjnie aromatyzowany świeżymi liśćmi Ruta chalepensis, a niektóre lokalne sery są wytwarzane przy użyciu tych liści, aby dodać mleku smaku i aromatu. Jagody ruty są wykorzystywane w słynnej etiopskiej mieszance przypraw o nazwie berbere.

POCHODZENIE: Etiopia

Brak w magazynie

119,00 Czytaj dalej

PARAGON Timur Berry 0,485ltr

119,00 
951002

PROFIL: GREJPFRUT | ZIOŁA | DRZEWO Ten nepalski pieprz, tzw. timur, pozyskiwany jest z niewielkich drzew z gatunku Zanthoxylum armatum, dziko rosnących w paśmie górskim Mahabharat. Ze względu na świeże i cytrusowe nuty, niektórzy nazywają go pieprzem grejpfrutowym. Ta mała jagoda to nieodłączny składnik wszystkich potraw z nizin Teraï w południowym Nepalu.

POCHODZENIE: Nepal

Na stanie

119,00 Dodaj do koszyka

PARAGON Vetiver 0,485ltr

119,00 
951004

PROFIL: ZIEMIA | SOSNA | PRZYPRAWY KORZENNE Wetiweria, znana również jako khamaré, to roślina pochodząca z Afryki Południowej i Azji Południowo-Wschodniej, której korzenie sięgają do głębokości nawet 3 metrów. Od wieków uosabia stabilność i siłę, rozbudzając korzenie naszej duszy. Jej ziemistość i bulwiastość, wzmocniona nutami sosny, czyni ją niezbędnym składnikiem w miksologii i perfumiarstwie.

POCHODZENIE: Jawa

Brak w magazynie

119,00 Czytaj dalej

PARAGON White Penja Pepper 0,485ltr

119,00 
951003

PROFIL: SKRZYP | MENTOL | KAMFORA Biały pieprz zbierany jest w miejscowości Penja w kameruńskiej prowincji Moungo, gdy owoce dojrzeją, a następnie suszy się je na słońcu. Wszystkie etapy produkcji (zbiór, roszenie, mycie, suszenie, sortowanie) są w całości wykonywane ręcznie. Pieprz z Penja zyskał światową renomę gastronomiczną, a w 2014 r. stał się pierwszym produktem z Afryki, któremu przyznano Chronione Oznaczenie Geograficzne (ChOG). Wulkaniczne gleby w Penja nadają białemu pieprzowi świeży aromat mentolu i kamfory.

POCHODZENIE: Kamerun

Na stanie

119,00 Dodaj do koszyka

PUREE BLUEBERRY – puree jagodowe 0,5ltr

43,90 
913005

MONIN Puree Jagodowe – doskonały produkt do koktajli, drinków, deserów i jako polewa do lodów. To puree jagodowe w pełni oddaje smak świeżo zebranych jagód, które oryginalnie pochodzą z Ameryki Północnej i są znane z wysokiej zawartości przeciwutleniaczy. Łagodna słodycz z nutą cierpkości sprawia, że jagody doskonale komponują się w różnorodnych przepisach, takich jak jagodzianki, drinki na imprezy, proste drinki, koktajle czy lemoniady.

Dzięki gęstej konsystencji i głębokiemu fioletowemu kolorowi, puree jest idealnym dodatkiem do lodów, napojów deserowych oraz smoothies. Bogaty, wytrawny smak świetnie łączy się z herbatami, cytrusami, czekoladą, miętą i lawendą, tworząc aromatyczne i orzeźwiające połączenia.

KOLOR:
Głęboki fiolet
ZAPACH:
Świeżo zebranych jagód
KONSYSTENCJA:
Gęsta
SMAK:
Wytrawny, lekko cierpki, jagodowy
POŁĄCZENIA SMAKOWE:
herbaty, cytrusy, czekolada, mięta, lawenda
APLIKUJ DO:
lemoniad, drinków, wody, milkshakes, deserów

KOLOR:
Głęboki fiolet
ZAPACH:
Świeżo zebranych jagód
KONSYSTENCJA:
Gęsta
SMAK:
Wytrawny, lekko cierpki, jagodowy
POŁĄCZENIA SMAKOWE:
herbaty, cytrusy, czekolada, mięta, lawenda
APLIKUJ DO:
lemoniad, wody, milkshakes, deserów

Prosty drink na imprezy: do szklanki dodaj lód 3/4, 20 ml puree, 20 ml soku z cytryny, 40 ml ulubionego alkoholu i dopełnij całość wodą gazowaną.

Lemoniada jagodowa na gorąco: do szklanki dodaj 20 ml puree, 20 ml soku z cytryny i zalej gorącą wodą. Dekoruj laską cynamonu, imbirem, pomarańczą i goździkami.

Lemoniada jagodowa: do szklanki dodaj lód 3/4, 20 ml puree, 20 ml soku z cytryny i dopełnij całość wodą niegazowaną lub gazowaną. Dekoruj plastrem cytryny,

Na stanie

43,90 Dodaj do koszyka

PUREE PASSION FRUIT – puree maracuja 0,5ltr

43,90 
913011

ONIN Puree Marakuja – idealny produkt do koktajli, drinków na imprezy, deserów i jako polewa do lodów. Puree z marakui wytwarzane jest z dojrzałych owoców, które uprawiane są w wielu regionach tropikalnych i umiarkowanych. Marakuja, znana także jako Marakujá czy Chinola, wyróżnia się intensywnym zapachem oraz jasnopomarańczowym miąższem, który otacza charakterystycznie ułożone nasiona. Jej słodko-cierpki aromat idealnie nadaje się do tworzenia egzotycznych połączeń w drinkach i koktajlach.

Dzięki soczyście pomarańczowej barwie i tropikalnej konsystencji, Puree Marakuja MONIN jest świetnym dodatkiem do prostych drinków na imprezy, lemoniad, smoothies, a także koktajli bezalkoholowych i mrożonych herbat. Zrównoważony, odświeżający smak owocu z delikatnym cytrusowym akcentem doskonale komponuje się z wieloma napojami i deserami.

Przykładowe przepisy:

Egzotyczny drink na imprezy:

  • 20 ml puree Marakuja MONIN
  • 20 ml soku z cytryny
  • 40 ml preferowanego alkoholu
  • woda gazowana do dopełnienia
  • szczyt mięty

Do szklanki dodaj 3/4 lodu, połącz puree z wodą gazowaną, dodaj świeże zioła, aby stworzyć prosty, ale efektowny drink o tropikalnym aromacie.

Lemoniada marakujowa:

  • 20 ml puree Marakuja MONIN
  • 20 ml soku z cytryny
  • dopełnij wodą gazowaną lub niegazowaną
  • świeża mięta i plastry cytryn,

Do szklanki dodaj lód 3/4 szklanki. Zmieszaj puree z sokiem z cytryny i wodą gazowaną. Dekoruj miętą.

Lemoniada na gorąco:

  • 10 ml puree MONIN Marakuja
  • 10 ml syropu MONIN Winter Spice
  • 20 ml soku z cytryny
  • gorąca woda
  • plastry pomarańczy, goździki i imbir

Do szklanki dodaj wszystkie składniki i dekoruj pomarańczą i korzennymi przyprawami.

Brak w magazynie

43,90 Czytaj dalej

WILD STRAWBERRY – syrop poziomkowy 0,25 ltr

27,99 
907104

Pełne słodyczy i skąpane letnim słońcem, małe soczyste poziomki zachwycają owocowym uderzeniem i smakiem różniącym się od klasycznej truskawki. Powszechnie jedzone na

Na stanie

27,99 Dodaj do koszyka