ONIN Puree Marakuja – idealny produkt do koktajli, drinków na imprezy, deserów i jako polewa do lodów. Puree z marakui wytwarzane jest z dojrzałych owoców, które uprawiane są w wielu regionach tropikalnych i umiarkowanych. Marakuja, znana także jako Marakujá czy Chinola, wyróżnia się intensywnym zapachem oraz jasnopomarańczowym miąższem, który otacza charakterystycznie ułożone nasiona. Jej słodko-cierpki aromat idealnie nadaje się do tworzenia egzotycznych połączeń w drinkach i koktajlach.
Dzięki soczyście pomarańczowej barwie i tropikalnej konsystencji, Puree Marakuja MONIN jest świetnym dodatkiem do prostych drinków na imprezy, lemoniad, smoothies, a także koktajli bezalkoholowych i mrożonych herbat. Zrównoważony, odświeżający smak owocu z delikatnym cytrusowym akcentem doskonale komponuje się z wieloma napojami i deserami.
Przykładowe przepisy:
Egzotyczny drink na imprezy:
- 20 ml puree Marakuja MONIN
- 20 ml soku z cytryny
- 40 ml preferowanego alkoholu
- woda gazowana do dopełnienia
- szczyt mięty
Do szklanki dodaj 3/4 lodu, połącz puree z wodą gazowaną, dodaj świeże zioła, aby stworzyć prosty, ale efektowny drink o tropikalnym aromacie.
Lemoniada marakujowa:
- 20 ml puree Marakuja MONIN
- 20 ml soku z cytryny
- dopełnij wodą gazowaną lub niegazowaną
- świeża mięta i plastry cytryn,
Do szklanki dodaj lód 3/4 szklanki. Zmieszaj puree z sokiem z cytryny i wodą gazowaną. Dekoruj miętą.
Lemoniada na gorąco:
- 10 ml puree MONIN Marakuja
- 10 ml syropu MONIN Winter Spice
- 20 ml soku z cytryny
- gorąca woda
- plastry pomarańczy, goździki i imbir
Do szklanki dodaj wszystkie składniki i dekoruj pomarańczą i korzennymi przyprawami.